Artistiek leider Swing-inn 2019 Henk Ummels

Henk Ummels (1964)

Henk Ummels is een muzikale duizendpoot, met een indrukwekkende staat van dienst als uitvoerend musicus, docerende musicus, dirigent, arrangeur en uitgever. Voor de Jubileum Sw!ng-!nn 2019 selecteerde hij een gevarieerde setlist aan film- en musicalmuziek uit zijn oeuvre.


Onder het motto “Musical and Movie” neemt hij de Sw!ng-!nn-orkestleden mee in de wereld van de lichte muziek speelstijlen!

Musicals
Hij was  jarenlang actief als dirigent en musicus in musicalproducties van Joop van den Ende, w.o. Cats, Miss Saigon, Petticoat, Elisabeth, Lion King, Beauty and the Beast, Wicked, Tarzan, Sound of Music.

Verenigingen
Talloze harmonie- en fanfare orkesten stonden
onder zijn leiding:
 – Fanfare “De Eendracht” Den Ilp
– Zaandijks Fanfare Corps
– Harmonie “Het Blazersensemble” Heerhugowaard
– Harmonie “Liefde voor Harmonie” Roelofarensveen
– Fanfare Excelsior Oostzaan
– Fanfare Nieuw Leven Vianen
– Stedelijk Orkest Purmerend
– Fanfare Juliana Marken

Artistiek directeur Molenaar Edition
Op dit moment is hij actief als dirigent van Harmonie Koninklijk Stedelijk Muziekcorps Enkhuizen  en het  Zaans Showorkest.  Daarnaast is Henk Ummels werkzaam bij uitgeverij Molenaar Edition. Als artistiek directeur is hij verantwoordelijk voor het algehele artistieke traject binnen dit bedrijf. Daarbij is hij o.a. verantwoordelijk
voor de keuze van uit te geven werken en coördinator (en regelmatig klankregisseur van) van CD-opnames.

Arrangeren
Het arrangeren voor harmonie, fanfare, brassband en bigband noemt hijzelf “een uit de hand gelopen hobby”.  Talloze arrangementen heeft hij door de jaren heen gemaakt, velen daarvan zijn uitgebracht bij o.a. Molenaar Edition.