Symfonie voor het Landschap (2016)

“Symfonie voor het Landschap” is de compositie die op 24 september tijdens de Sw!ng-!nn 2016 ingestudeerd en uitgevoerd wordt. Dit werk werd speciaal gecomponeerd door Joan Reinders, t.g.v. Swing-inn 2014 in Orvelte, waarbij hijzelf de premiére dirigeerde!

Zondag 12 oktober 2014 werd de directiepartituur na afloop van de premiére-uitvoering door het Sw!ng-!nn-orkest 2014 overhandigd aan de heer Van der Bilt, directeur van Stichting Drents Landschap. Een symbolisch gebaar, waarbij de heer Van der Bilt de wens uitsprak dat deze unieke, sfeervolle en gevarieerde compositie nog vaak te horen zal zijn!

uitreiking partituur

Directeur Stichting Drents Landschap ontvangt de directiepartituur van Symfonie voor het Landschap uit handen van Jeannet Boverhof, onder toeziend oog van componist Joan Reinders.

De Symfonie voor het Landschap van Joan Reinders is geïnspireerd op 80 jaar Drents Landschap. Deze driedelige compositie heeft een aantal kenmerken:
– De compositie is speelbaar voor een Hafabra-orkest met combo op plm. 3e divisie niveau met een gemiddelde ervaring op het gebied van lichte muziek;
– De drie delen van de compositie zijn voorzien van Drentstalige ondertitels;
– De compositie kent een dusdanig variabele instrumentatie dat het speelbaar is door een orkest met een omvang tussen 60-80 amateurmuzikanten;
– De compositie is binnen één studiedag in te studeren!

Wil jij deze unieke compositie lichte muziek ook instuderen? Dat kan op 24 september, o.l.v. een deskundige en bevlogen dirigent!
Meld je alvast aan via het digitale formulier