Composer in residence Sw!ng-!nn 2017

Peter Kleine Schaars is bereid gevonden om zich als composer in residence te verbinden aan de Sw!ng-!nn edities van 2017.  Kleine Schaars is één van de meest gespeelde arrangeurs van lichte muziek voor harmonie, fanfare en brassband. Wie kent niet zijn Gloria Estafette, Hollandse Hits, Songs from The Wizz, Dance Medley en Three Aspects of Kurt Weill?
Wij zijn blij dat deze succesvolle Nederlandse dirigent-arrangeur drie NIEUWE werken in het lichte genre schrijft waarmee hij de deelnemers van de Sw!ng-!nn de fijne kneepjes van de lichte (blaas)muziek leert. Daarnaast doen we tijdens de Jukebox, een nieuw element tijdens de Sw!ng-!nn,  een greep uit zijn omvangrijke archief van veelgespeeld repertoire!

Tip: bekijk de locaties (Marum, Roozenburg, Etten), het dagprogramma, het repertoire en schrijf je in!

Peter Kleine Schaars, geboren op 10 augustus 1962 in Deventer, begint op 10 jarige leeftijd met trombone in de plaatselijke muziekvereniging. Zijn veelzijdige muzikale interesse groeit uit in het voltooien van vier conservatoriumopleidingen: trombone klassiek, trombone jazz, compositie/arrangeren en directie.

De militaire dienstplicht vervult hij bij het Korps Mariniers en na het behalen van de elementaire vakopleiding (EVO) wordt hij vanwege zijn kwaliteiten ten dienst gesteld bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. In juni 1989 krijgt hij bij deze kapel een contract voor onbepaalde tijd aangeboden en is hij er gedurende 13 jaar werkzaam als trombonist, stafarrangeur en assistent-dirigent.

Om gehoor te kunnen geven aan toenemende internationale werkzaamheden als componist en dirigent besluit hij in 2002 de Marinierskapel te verlaten en reist vervolgens ruim 10 jaar regelmatig de wereld rond om bij vele symfonische blaasorkesten gastdirecties te verzorgen.

Bij muziekuitgeverij De Haske /Hal Leonard aanvaardt hij tevens een deeltijdfunctie als klankregisseur en produceert in enkele jaren meer dan 250 cd’s. Daarnaast is hij de vaste dirigent van o.a. het Nederlands Politie Orkest, Gruno’s Postharmonie Groningen en de Show- and Marchingband Kunst & Genoegen uit Leiden. Met deze laatste wint hij in 2005, naar aanleiding van drie achtereenvolgende wereldtitels, de prestigieuze WAMSB award.

In 2010 is hij oprichter en dirigent van het professionele Inspiration Orchestra waarmee hij spraakmakende cross-over concerten organiseert en tevens management workshops verzorgt. Vanaf 1 juni 2013 was hij aangesteld als dirigent en artistiek leider van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en keerde daarmee terug op het ‘oude muzikale nest’ in de hoedanigheid van majoor der marinierskapel. Sindsdien zijn er onder zijn leiding vele inspirerende concerten en gedenkwaardige militaire optredens verzorgd. Hoogtepunten hierbij waren de 4 mei herdenking op de Dam afgelopen jaar, de Taptoe op het Rode Plein te Moskou in 2013, de diverse Korpsconcerten met solisten zoals Anita Meijer, Lee Towers, Humphrey Cambell en de oud marinier/operazanger Bastiaan Everink, diverse optredens met trompettist Eric Vloeimans, de optredens met zanger Jeroen van der Boom tijdens Sail 2015 en het optreden tijdens de Volvo Ocean Race met de populaire rockband Direct en Golden Earring zanger Barry Hay.