Impressie Swing-inn 2017

Terwijl de Family Fun-klanken nog lang zullen nagalmen in de hoofden van de deelnemende muzikanten is het tijd om tevreden terug te kijken op de vier (4!) edities van de enige Nederlandse play-in lichte muziek voor hafabra/bigband-muzikanten!

Het Sw!ng-!nn project 2017 is artistiek gedragen door topdirigent en -componist/arrangeur Peter Kleine Schaars. Hij schreef op verzoek van Stichting Betoeterd een driedelig werk, aan de hand waarvan hij tijdens de play-ins al zijn tips en trucs over het spelen van lichte muziek kwijt kon. De Latin Ladies, Grooving Gents en Swinging Kit zijn werken die samen een schat aan variatie in speelstijlen herbergen.
Elke play-in editie was een avontuur!  Aan het begin van de dag wist nog niemand hoe de muziek zou gaan klinken.  En elke keer weer was het een feestje om de dag af te sluiten met een zeer respectabele uitvoering van het repertoire, gedirigeerd en toegelicht door de componist zelf!

We gingen van start met een memorabele premiere-editie in Rozenburg op 16 september, vervolgd door een “thuiswedstrijd” voor Peter Kleine Schaars (woonachtig in Friesland) en wel op 7 oktober in Marum, bij Showband Marum!  De Sw!ng-!nn editie-Oost van 21 vond plaats op 21 oktober in de gezellige repetitiezaal van gastvereniging Onderling Genoegen Etten, waar we ook een recensent in de zaal troffen, die er een leuk bericht over schreef op Facebook!

 

Tijdens de feestelijke sloteditie, de Sw!ng-Out van 18 november in een van de zalen van het nieuwe bioscoopcomplex  Cinemec Nijmegen werden de play-in deelnemers vakkundig ondersteund door bigband Jalafusi uit Ede.

Dankzij samenwerking met de Nijmeegse Federatie van muziekverenigingen ontving Peter Kleine Schaars in Nijmegen deelnemers uit diverse Nijmeegse orkesten (en daarbuiten, o.a. vanuit eerdere Swing-inn edities!).

Ter gelegenheid van de landelijke intocht van St. Nicolaas was er in Nijmegen speculaastaart voor alle deelnemers en werd van elke Family Fun – compositie één gratis exemplaar verloot onder de aanwezigen van de publiekspresentatie.

Als dank voor de samenwerking ontving Peter Kleine Schaars een glaskunstwerk, gemaakt door een van de premiere-deelneemsters, Jacqueline van Geest.

Natuurlijk werd er tijdens de laatste editie ook tijd gemaakt voor een leuke groepsfoto, waarvoor de deelnemers zich in groen/rood gestoken hadden. 
De inzet van Peter Kleine Schaars voor het Sw!ng-!nn 2017 project is vereeuwigd met een speciaal naamplaatje op de dirigeerbok van Stichting Betoeterd. Je bent immers wel “een beetje betoeterd” als je vier vrije zaterdagen opoffert om (in totaal ongeveer 200!) amateurmuzikanten een leerzame en feestelijke muziekdag te bezorgen!

 

Mede namens Peter Kleine Schaars, dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en bestuursleden van alle samenwerkingsorganisaties en locatiebeheerders!

Jeannet Boverhof (Buro Reprise)
Beilen, 20 november 2017
Check de facebookpagina van Sw!ng-!nn voor meer foto’s en updates en abonneer je op Nieuwsbrief Betoeterd als je op de hoogte gehouden wilt worden over nieuwe muziekprojecten.

Verschenen in de pers (een selectie):

over de premiere editie:

over de Sw!ng-Out:

https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/dag-oefenen-en-dan-knallen~a26587