Repertoire Sw!ng-!nn 2017

Thema van de Sw!ng-!nns 2017 is Family Fun! 
Muziek verbindt generaties, vanuit dit overtuiging werkt composer in residence Peter Kleine Schaars het thema van de play-ins lichte muziek uit in drie verschillende werken. In ieder werk staat een andere muziekstijl of onderwerp uit de lichte muziek centraal.

Latin Ladies
Latijns-Amerikaanse muziek kenmerkt zich door opzwepende ritmes en wervelende melodielijnen. Het gezegde is “Dames gaan voor”, maar met deze compositie Latin Ladies krijgt Peter Kleine Schaars het hele orkest in beweging!

Groovin’ Gents
D
e “groove” is een ritmisch en soms ook akkoordmatig en melodisch patroon, die de basis vormt van pop- en jazzmuziek. Als de “groove” goed zit, dan komt het orkest pas echt tot klinken.  Hoe je een goeie groove speelt, merk je tijdens het repeteren van Groovin’ Gents o.l.v. de componist zelf.

The Sw!ngkit 
Met een ‘toolkit’ aan vaardigheden en kennis kun je alle speelstijlen van de swing aan! The Sw!ngkit is zo’n toolkit en bepaald geen kinderachtige compositie, ook hier geldt “jong geleerd, oud gedaan”!

Deze drie nieuwe composities (op plm. 3e div. niveau Hafabra) vormen de basis van elke  Sw!ng-!nn editie.

Daarnaast kent elke editie een Sw!ng-!nn Jukebox, waarbij twee of meer bestaande titels van de composer-in-residence ter plekke ingestudeerd worden (“scratch”). Voorafgaand aan elke Sw!ng-!nn editie van 2017 kunnen deelnemers hun voorkeur aangeven voor één titel uit de rijke bibliotheek van de componist/arrangeur/dirigent die dit jaar de Sw!ng-!nn’s leidt.
Deze Jukebox, en de stemprocedure, is gepubliceerd op het facebookevenement van betreffende editie: Sw!ng-!nn Oost, Sw!ng-!nn West, Sw!ng-!nn Noord.

Meedoen aan de Sw!ng-!nn 2017?  Schrijf je in!