Joan Reinders dirigeert eigen Bernstein-arrangementen tijdens Swing-inns 2018

In 2018 is het 100 jaar geleden dat Leonard Bernstein geboren werd, een markant man die een fraai, wereldwijd veel gespeeld oeuvre aan composities naliet toen hij overleed in 1990.  Als één van de weinige arrangeurs heeft de Nederlandse jazz-componist/dirigent Joan Reinders, muzikaal leider van het Millenium Jazz Orchestra, toestemming gekregen van de erven van Leonard Bernstein om een selectie van Bernstein’s melodieën te bewerken.

(Leonard Bernstein 1918-1990)


Joan Reinders, muzikaal leider Millenium Jazz Orchestra, bewerkt Bernstein’s repertoire! 

Tijdens de Sw!ng-!nn edities van 2018 staat dit unieke Bernstein-repertoire centraal.  Maestro Joan Reinders studeert een selectie van zijn Bernstein-arrangementen in met de deelnemers van de diverse play-in- edities. Wij zijn blij met deze samenwerking, en supertrots dat Joan met dit unieke repertoire, voor de derde keer betrokken is bij de Swing-inn! In 2012 dirigeerde hij een eigen compositie tijdens het afsluitend Swing-inn concert in Beilen. Ter gelegenheid van de Sw!ng-!nn 2014 dirigeerde hij in Orvelte zijn Symfonie voor het Landschap,  een driedelige compositie die o.l.v. Sandra van Luijtelaar een reprise beleefde tijdens de Swing-inn 2016 in Ederveen.

De eerste editie van de Bernstein Sw!ng-!nn staat gepland op zaterdag 29 september in de Doelen Rotterdam. Klik hier voor het inschrijfformulier.

De tweede editie wordt gehouden op zaterdag 20 oktober in de Stadsgehoorzaal Kampen en is bedoeld voor muzikanten uit Noord- en Midden-Nederland.
Klik hier voor het inschrijfformulier.